Google

torstaina, syyskuuta 06, 2007

Ilmastointi

Harvoin tulee ajatelleeksi miten hyvin asiat meillä Suomessa ovat. Suomessa osataan rakentaa taloja, jotka ovat talvella lämpimiä ja kesällä suhteellisen viileitä. Hong Kongissa ei varmasti osata rakentaa kuin korkeita taloja, mutta ilmastointilaitteita osataan asentaa jokaiseen paikkaan.

Miksi tämä on ongelmallista? No ulkona on tällä hetkelle n. +30 lämmintä. Sisällä on vähintään yhtä kuuma ilman ilmastointia. Hong Konglaiset ovat sen verran pelimiehiä ilmastoinnit on säädetty lähes aina siten, että sisällä on tautisen kylmä eli noin +15. Yritä siinä sitten valita sopivat vaatteet. Tämän takia nuhaa ei voi välttää,jos pukeutuminen menee pieleen. Joko sinulla on ulkona tautisin kuuma ja sisällä sopiva, mutta olet aina ulkoa tulon jälkeen hiestä märkä tai sitten sinulla on sisällä kylmä. En tiedä mikä on paras ratkaisu.



Meidän huoneessa on maksukortilla toimiva ilmastointi. Kortinlukija on oven pielessä. Iltaisin vain laittaa visan vinkumaan ja sitten vain pakastimessa nukkumaan. Yhden tunnin jäädytys maksa noin 10 centtiä. Lisäksi meillä on huoneessa oma ilmastointilaite, joka hankittiin 10 eurolla ja kytkettiin vain talon sähköverkkoon!

Joka tapauksessa jos suomessa on välillä kylmä on se minusta ehkä parempi kuin se, että sinulla jatkuvasti joko tautisen kylmä tai kuuma. Koskaan ei voi olla sopivaa.

Palaan asiaan sitten kun olen saanut Kiinan viisumin. Minulle on tänään soitettu 15 kertaa matkatoimistosta. Ensiksi ilmoitettiin, että en saa viisumia. Sitten ilmoitettiin, että saan viisumin. Lopuksi ilmoitettiin, että saan viisumin, mutta matkatoimisto ei vastaa siitä jos en saa viisumia. Luokittelisin kaikki valtiot jonne on vaikea saada viisumia rosvovaltioksi. Viisumit valtion härskein tapa rahastaa turisteja. Jos joku on varmaa niin viisumin hinta taitaa olla ainakin vielä täysin hämäränpeitossa. Viimeinen puhelu päättyi siihen, että saan ehkä rahaa taikaisin tai sitten joudun maksamaan sitä lisää. Käyttämme matkatoimiston omistaa Kiinan valtio.