Google

maanantaina, toukokuuta 15, 2006

Fidel Castro,esikuvani puhujana.



No niin nyt tulee taas tiukkaa tilitystä:
Soundtrack: Eevil Stöö&Asa:Venäjälle linkkejä

1. Andrew teki sen! Sitten pääsiäisen kaveri on viettänyt 3 tuntia Vilnassa, joten aloin pitää hänen paluutaan jotenkin yhtä epätodennäköisenä kuin että Kups pelaa mestareidenliigaa. Kuitenkin eilen täysin pyytämättä, tilaamatta tai yllättäen kuin faksi konsanaan, hän ilmautui Vilnaaan. Olin jo unohtanut, miten paljon voi ärsyttää jakaa 12 neliön koppi puolalaisen kanssa. Toisaalta, ehkä minun henkinen solidaarisuusliike kasvaa kun vietän aikaa puolalaisten kanssa...


2. Minulla on kurssi nimeltä "Poltics and Government in Lithuania". Se menee jonnekin valtiosääntöoikeuden, hallinto-oikeuden, yhteiskuntatieteen, oikeushistorian etc. välimaastoon. Kurssilla opettajana toimii pieni naisproffa, joka haisee hielle ja hänellä on viikset. Sinänsä en normaalisti arvostele ihmisiä hajun tai ulkonäön perusteella. Tämä proffa on paras, joka minua täällä opettaa. Hän työskentelee oikeasti vakituisesti Liettuan parlamentissa, joten yhteys kuuluisiin valtapiireihin on varsin sujuva. Lisäksi hän on opiskellut Helsingin yliopistossa ja pitää suomen yliopistojärjestelmää parempana kuin täkäläistä.

No asiaan, eli koska olen moottoriturpa ja ajoittain varsin kiihkeä kaveri, niin juuri näillä luennoilla ollaan saatu kunnon väittelyt aikaan. Kurssille osallistuu aktiivisesti 4 opiskelijaa. Yksi puolalainen tyttö, joka on alkanut pitää Suomea paratiisina kun olen kommentoinut ja kritisoinut Itä-Eurooppaa. Aleksandra, italainen tyttö, joka on kommunistisen puolueen jäsen. Sitten Kosta Kreikasta on aina silloin mestoilla, kun jaksaa herätä ja tietenkin mc allekirjoittanut.

Proffa ja minä saadaan monesti parhaat väittelyt aikaan, koska yliopistoihmisen pitäisi tajua seuraavat perusasiat:

Ihmisoikeudet ja perusoikeudet eivät tarkoita 2000-luvulla, että poliisi saa hakata sinua pampulla mustaksi tai vangita mielipiteen takia. Ihmisoikeuksien ja perusoikeuksien järjestelmä on hiukan moniulotteisempi kokonaisuus, johon voidaan katsoa kuuluvaan myös taloudellisia, sivistyksellisä ja sosiaalisia oikeuksia. Tietenkin, mikäli Liettuassa ihmisoikeudet samaistetaan Ranskan vallankumoukseen, edelleen tällöin proffa on oikeassa. Samoin ei näytä oikein menevän jakeluun, että ihmisoikeudet tarkoittavat myös vähemmistöjen oikeuksia (homot, romanit ja kepulaiset), eikä vain enemmistön hyvin vointia.



Pohjoismainen hyvinvointivaltio on ihan kohtalaisen hyvin toimiva järjestelmä vielä 2000-luvulla.

Venäjä on muutakin kuin vihollinen 2000-luvulla.

Seuraavassa opettajan kommentteja minulle:

Disautin (olen kuullut, että kaikki blogin lukijat eivät kuuntele amerikkalaisvaikutteista rytmimuusikkia, joten käännös on ”Dislike”) Vytautas Landsbergisia, että on Hänelle jäänyt sama filmi päälle kuin 16 vuotta sitten. Ottaa EU-parlamentissa jokaisessa puheessa kantaa siihen, että Venäjä on vaarallinen, vaikka puheenaihe olisi vaikka maataloustuet tai banaanidirektiivi!

”Ketkään muut kuin liettualaiset eivät voi ymmärtää, kuinka vaarallinen Venäjä on. Jos venäläiset haluavat, he voivat laittaa koko Liettuan polvilleen”

Suomalainen proffa tajuaa useimmiten, että Venäjä voi halutessaan panna koko Euroopan polvilleen. Venäjä vie energiaa puoleen Eurooppaa!! Samoin väitän, että nuorten suomalaisten miesten retkellä Kannaksella ja Suur-Suomeen vuosina 1939-1944 todettiin, että venäläiset ovat aika pirun vaarallisia tai vuosina 1809-1917 tai vaaran vuosina?. Miksi minä itse vietin 12kk niissä kurkkusalaateissa? No en ainakaan harjoitellut torjumaan strategista iskua terroristien taholta tai pakolaisvirtoja. Kyllä minä ihan 12kk harjoittelin sitä kuinka Rusakko voidaan yrittää työntää takaisin Uralille, jos Ribbentrop-Molotov kokee inkarnaation 2000-luvulla. Onko Rukin ”harjoitusvahvuudessa” muitakin uhkakuvia? Iskeekö VT-7 suunnassa jotain muutakin kuin moottoroituja joukkoja, tai kuka tekee maahanlaskun Lelun risteyksen alueelle? Tai kuullaanko Kyykän metsissä muunkin kielistä puhetta kuin moskovaa, tai ilmestyykö Jussinkukkulan kylkeen muitakin kuin piippalaakkeja? Nyt meni kyllä sellaiseksi fiilistelyksi, mutta omistetaanko tämä kaikille niille Osasto-koalan pojille, jotka lukevat tätä blogia!!!!!


Kun kerroin, että suuri suomalainen AA-toimisto hakee venäjänkielisiä juristeja ja sanoin, että liettualaisilla olisi hyvät saumat päästä koviin hommiin kun puhuvat sujuvasti enkkua, venäjää, osaavat länsimaiset tavat ja venäjän oikeusjärjestelmän :

”Jaakko, minusta te suomalaiset olette hulluja, jos menette Venäjälle suurten voittajien perässä, kenenkään ei pidä mennä Venäjälle”

Kun kerroin, että Suomessa valtio/kunnat järjestävät perhe- ja avioliittoneuvontaa,

”Jaakko, minusta tuntuu, että Suomi on nyt kommunistinen valtio, paljon kommunistisempi kuin Liettua oli koskaan. Oletko sinä kommunisti, jos pidät sitä hyvänä?”

Keskimäärin joka tunti loppuu siihen, että joko yritän tiedustella opettajalta jotain hänen mielestään liian vaikeaa tai olemme täysin erimieltä asiasta, joka on täysin yksinkertainen ja simppeli.



Pidin myös tänään suullisena loppukokeena todella tiukan esitelmän Liettuan kommunistisen puoleen historiasta vuosilta 1918-2006. Olin viisenä tulessa, mutta sain luokan mukaan, vaikka en pysty esittämään kuin erittäin kankeaa standupia enkuksi osaan ainakin ottaa jengin mukaan paremmin kuin 4 edellistä esiintyjää yhteensä. Toisaalta olen tällä kursilla ainoa, joka ei ole kuulunut pienenä pioneereihin, laulanut Lenin-setää ylistäviä lauluja päiväkodissa, vaan olen kuunnellut niitä vitsinä myöhemmin. No opettaja keskeytti minut, ja jatkan setin loppuun ensi kerralla. Sieltä on tulossa sellaisia kalvoja, että.. Toisaalta minusta on erittäin huolestuttavaa, että muut opiskelijat (2kpl viittasi siihen tänään kalvoissaan) ovat alkaneet käyttää asiaviittenä minun Liettuan ”Työväen” puolueesta pitämää esitelmää, mitä voi lukea täältä blogista, sillä kirjoitin ko. esitelmän täysin kieliposkessa... Pitää ottaa ehkä loput koulutyöt täysin vakavasti, jos joku hölmö niitä käyttää lähteenä. Toisaalta, koska pärjään tälläkin linjalla täällä liian hyvin, miksi vaihtaa tyyliä? Minusta on paljon mukavampi tehdä esitelmiä, jotka naurattavat minua itseäni kun teen ne. Parasta mitä olen koskaan kuullut palautteena, oli kun minulle todettiin,että muistatun ihan Fidel Castroa kun pidän puheita. Vihdoin olen pääsemässä tavoitteeseeni puhujana ja vielä englannin kielellä. Toisaalta eihän Castron enkkukaan mikään täydellinen ole....


3. Apple-tietokoneista

Minulla oli suullinen koe tänä aamuna. Kertasin aamulla läpi kalvot ja sitten rupesin lukemaan nopeasti lähdetekstejä läpi. No samalla ajattelin päivittää oman Omenani ohjelmistot, koska tänään ilmestyi uusia päivityksiä. Apple ei käynnistynyt enää päivityksen jälkeen. Verenpaine kohosi ihan uusille luvuille. Väkivallan, insinöörntaidon, boottirompun ja 5 korjausohjelman avulla sain koneen toimimaan luokan takarivissä. Älä yritä päivittää Applea jos ei ole pakko!

Ehkä minun pitää välttää juomasta "burn" energijuomaa ja blogin kirjoittamista yhtä aikaa.


2eskon kouluateria.