Google

perjantaina, huhtikuuta 07, 2006

Aikamääreistä.

Haminassa talvella 2003 opin erään asian erittäin hyvin, nimittäin annettujen määräaikojen noudattamisen. Jos annettua määräaikaa ei noudatettu tai lisäaikaa pyydetty, oli edessä aina ongelmia. Myös seuraavana keväänä Kontiorannassa erään kouluttajan "minuutti per kilometri" -periaate iskosti mieleen kellon noudattamisen tärkeyden (minuutin myöhästyminen tarkoitti 1 km juoksua). Toisaalta eräs eleganttikadettiupseeri, joka toimi komppanian päällikkönä, lanseerasi erittäin
korrektin periaatteen: "jos mies ei ole oikeaan aikaan Y-pisteellä, hän on joko kuollut tai mulkku”. Kyseinen kapteeni myöhästyi itse jokaisesta Y-piste -tapaamisesta periaatteen lanseerattuaan. Hän ei ollut kuollut.

Liettuassa sovittujen määräaikojen noudattaminen on satunnaista.Oppitunnit ja bussiaikataulut vielä menevät, mutta jotkut erasmusstudentit panevat meidän luterilaisen moraalin omaavien länsi-eurooppalaisten hermot todella koetukselle. Keskiviikkona sovimme mm. seuraavista asioista:

1. Kello 11.00 otetaan Tillmanin syntypäiväkorttia varten kuva. Erikseen kaikille painotettiin, että kuva otetaan kello 11.00, koska oppitunnit jatkuvat sen jälkeen. Kello 11.15 otettiin valokuva, mutta erittäin vajaalla miehityksellä. Ainoastaan minä, hollantilaiset ja saksalainen olivat paikalla kello 11.00. Muita alkoi valua paikalle tasaiseen tahtiin noin kello 11.10. Rick totesi, että ei näiden kanssa voi sopia mitään, koska ei ole mitään varmuutta, että se tapahtuu.

2. Menimme juhlimaan Tillmanin syntymäpäiviä ravintolaan n. kello 18.30. Slovakialaisia ei näkynyt paikalla. Tsekit ottivat puhelimen käteen ja soittivat. ”Olemme 10 minuuttia myöhässä”. 25 henkilöä odottaa tunnin ja 15 minuuttia tilaamatta ruokaa, kunnes slovakilainen 10 minuuttia on kulunut.

Olen joskus myöhässä vahingossa, harvoin tarkoituksella. Kun tulen myöhässä paikalle, olen pahoillani. En ole kuullut yhdenkään myöhästelijän täällä pahoittelevan myöhästelyään.

Näiden kanssako pitäisi rakentaa yhteistä Eurooppaa? Jos antaa vain asioiden lipua, kyllä näiden kanssa tulee toimeen. Vangeliksen sanojen mukaan "jos kreikkalaisen kanssa sopii, että jotain tapahtuu maanantaina se tapahtuu todennäköisesti torstaina". Pitänee vain löysätä pipoa.

Piiru, Metri, Sekuntti!


Mestareiden Liiga sentää alkaa ja loppuu ajallaan. Palaamassa mestareiden liiga illasta.