Google

keskiviikkona, maaliskuuta 15, 2006

Kansanvihollisen vastaus oikeutettuun kritiikkiin

Viimeinen blogi artikkelini on saanut osakkeesen paljon kritiikkiä. Nyt on syytä tarkentaa vielä kerran kantojani.

Suomi on kapitalistinen valtio. Kapitalismissa tärkeintä on taloudellinen voitto. Taloudellinen voitto mahdollistaa nykyisenkaltaisen yhteiskunnan rakenteen. Päätökset, joilla tavoitellaan voittoa on syytä tehdä rationaalisin perustein. Kapitalismiin eivät kuulu päätökset, jotka tehdään muiden kuin rationaalisten seikkojen perusteella.

UPM:n lomautukset ovat suuri katastrofi niin yksittäiselle paperimiehelle kuin Kuusankosken kaupungille tai koko Kymenlaaksolle. Yli 50-vuotiaan paperimiehen työllistyminen muihin töihin Kuusankoskella on yhtä todennäköistä kuin, että minusta tulee kansallisbaletin tanssija vuonna 2008.

3000 hengen jääminen työttömäksi tuntuu myös valtion kukkarossa. Heille tulee maksaa työllisyyspäivärahaa ja muita sosiaaliaetuuksia. Lyhyellä aikavälillä työntekijöiden pois potkiminen rasittaa Suomen valtiontaloutta. Pitkällä aikavälillä kuitenkin tehtaan lopettaminen on järkevää. Suomen palkkataso ja ilmasto sekä kuljetuskustannukset ehkäisevät tehokkaasti Suomen kilpailukyvyn teollisuuden ja maatalouden alkutuotannossa. Taloudellisesti on siis järkevämpää tehdä jotain muuta Suomessa kuin kasvattaa viljaa tai valmistaa kännykän kuoria. UPM kymmene toimii taloudellisesti tehokkaasti rationaalisten perusteiden valossa ehkäisten Suomen talouden kieroutumista. Raskaan teollisuuden ja maatalouden luku Suomen talouden historiassa alkaa lähestyä loppuaan. Nyt olisi syytä pohtia mistä leipä otetaan jatkossa. UPM osoitti parasta mahdollista yhteiskuntavastuuta. Maataloudessa ja raskaassa teollisuudessa tullaan näkemään vielä kuinka tulevaisuudessa jaetaan runsaasti matkalippuja kilometritehtaalle. UPM näytti vain tietä.

Lopuksi pitää vastata Hakaniemen punikkien populistiseen politiikkaan:

1. Tarja Halonen, koko kansan punainen presidentti, vaati tuloerojen kaventamista ja tasa-arvoa vaalikampanjassaan. Mitä hän teki? Palkkiota korotettiin 25% heti uudelleenvalinnan jälkeen, samoin hänen yksityisiä edustusmenoja kasvatettiin. Tämä ylittää reilusti tupon mukaiset korotukset. Samaan aikaan vasemmisto pitää messua UPM johtajien kohonneista palkkioista.

2. Erkki Tuomioja myi vastalauseeksi UPM:n osakkeet juuri silloin kuin pörssikurssi oli huipussaan. Harvoin se,että vastustaa jotain, palkitaan näin runsaalla taloudellisen varallisuuden kasvulla.

3. Valtion leiristä(hallitus, ministeriöt) on arvosteltu UPM:n toimintaa. Kuinka valtio itse toimii?

a. Valtionvarainministeriön ”tuottavuusohjelman” tavoitteena on vähentää valtion virkoja 50%. Työt eivät kuitenkaan vähene tai palkka kasva jäljellä olevilla työntekijöillä. Valtion harjoittama politiikka suhteessa omiin työntekijöihinsä on härskiä. Jos jokin liikeyritys toimisi kuten valtio, yritys olisi konkurssissa tai työntekijät lakossa. Oikeuskansleri on arvioinut Suomen oikeusjärjestelmän romahtavan, jos uudistus toteutetaan täydessä mitassa! http://www.vm.fi/vm/liston/page.lsp?r=73817&l=fi
b. Puolustusvoimat maksaa maltaita rekrytointikampanjoista, joita pyöritetään medioissa. Puolustuvoimat aloittaa yt-neuvottelut 6000 työntekijän kanssa. Tee työtä, jolla on tarkoitus. Toinen käsi potkii jengiä ulos ja toinen rekrytoi. Tähän pystyy vain upseeri.

Vasemmiston ja valtion yhteiskuntavastuu on aika heikoissa kantimissa.

Kiitokset uutteralle taustatoimittaja MM Lithille.

Kalle H: Tarkista Suomen verorakenne? Mistä verosta valtio saa eniten tuloja?


En palaa enää koskaan tähän asiaan.