Google

torstaina, maaliskuuta 02, 2006

Elosta ja Maailmasta

Liettuan siviililakikirjan mukaisesti seuraava toiminta on suojattua.
Lähetän Herra A:lle 1000 euron arvoisen pölynimurin ja kirjeen. Kirjeessä lukee, jos et palauta imuria viikon kuluessa sinun tulee maksaa imuri. Siis syntyy sopimus hiljaisesti. En ymmärrä miten tämä on mahdollista Liettuassa, joka on Euroopan unionin jäsen. Toisaalta luentoa pitänyt apulaisprofessori totesi,että Liettuan korkein oikeus tulkitsee mahdollisessa ongelma tilanteessa siten,että kuluttajalle ei synny velvollisuutta maksaa imuria. Laki on kirjoitettu niin huonosti,että oikeuden pitää korjata sitä! Miten Mala Fides toiminta voi olla lain sanatarkan muodon mukaan suojattua! Suomessa vain Bona Fides toiminta nauttii vain suojaa.

Sitten Suomeen! Liettuassa ollutta voi ostaa aina/mistä tahansa/se maksaa vähemmän kuin Suomessa. Liettualaiset eivät tapa toisiaan olutta juodessa tai vedä kaljaa 24 pulloa per ilta. Suomen hallitus suunnittelee jotain täysin typerää oluen suhteen.
Hallitus esittää mm.
-varoitusmerkkejä pulloihin(kuvitteleeko joku nykyisin,että olut on terveellistä tai ei aiheuta mitään haittoja?Miten tupakka askien rajoitukset ovat toimineen?)
-alennusten rajoittamista(Suomalaiset ovat osanneet käyttää päihteitä niiden hinnasta riippumatta!)
-myynnin rajoittamista alkamaan vasta 09.00(Vain pedot liikkuvat ennen 10.00/estääkö tämä jotain haittoja).

Poistuvatko ongelmat kieltämällä ne? Poistuuko rikollisuus poliiseja lisäämällä?

Varmaan kannattaisi miettiä hallituksessa mistä päihteiden käyttö Suomessa mahtaa johtua? Työelämän kova tahti, työttömyys,syrjäytyminen voisivat olla kovia veikkauksia. Jos yritettäisiin ratkaista tällaiset ongelmat ensin!
Jos Liettua katuu johonkin syynä ei ole se,että päihteiden ostaminen on vapaata!