Google

lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Suomessa

Olen seurannut erittäin kummastuneena suomalaista keskustelua viime päivinä. Ensin Liettuassa netin välityksellä ja nyt Suomessa sanomalehdistä.

Suomessa ollaan valmiita nauttimaan globalisaation tuomista eduista, esim. halvemmista tuotteista kaupoissa. Kaikkialla hoetaan, että Suomen talous on kansainvälistä. Meidän yritykset toimivat globaalisti. Suomalaisten yritysten pitää mennä ulkomaille! Tätä rataa voisi jatkaa lopputtomiin. Nyt globalisaatio iski Suomeen kunnolla. UPM ilmoitti supistavansa tuotantoaan Suomessa. Minusta tämä on enemmän kuin hyvä uutinen. UPM toimii kuten pitää. Osakeyhtiön tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Osakeyhtiö ei ole hyväntekeväisyyttä varten.

Suomen hallituksen pitäisi pyrkiä maksimoimaan verotulot yrityksistä ja samalla turvata yritysten toimintaedellytykset. Suurilla verotuloilla turvataan palvelut, jotka tuottavat työntekijöitä yrityksiin. Valtion tehtävänä ei ole ohjata yritystoimintaa.. Jos näin toimitaan sitä kutsutaan suunnitelmataloudeksi. Kaikki varmasti tietävät, kuinka hyvin se toimii. Pahinta on, että puoluejohtajat ja arkkipiispat kuorossa huutavat "yhteiskuntavastuuta". Mitä yhteiskuntavastuu tarkoittaa? Yritysten pitää järjestää suomalaisille jotain tekemistä, vaikka se tuottaa tappiota yritykselle? Optioista, osingoista ja yrityksen voitosta maksetaan veroa. Jos yritys on voitollinen, veroja saadaan enemmän. Suomalainen yhteiskunta ei toimi ilman näitä veroja. Suurempien verojen maksaminen on todellista yhteiskuntavastuuta. Tappiollinen liiketoiminta johtaa koko yrityksen konkurssiin ja siten verotulojen loppumiseen.

Ja lopuksi, Liettuan markkinoilta voidaan repiä ne voitot, joilla tulevaisuudessa voidaan ylläpitää ja kehittää suomalaista yhteiskuntaa...