Google

keskiviikkona, maaliskuuta 22, 2006

Huonekaveri Andrew

Asun 12 neliön kopissa liettualaisessa dormitoriossa. Jaan huoneen puolaisen oik.yo. Andrewin kanssa. Koska olen eniten tekemisissä hänen kanssaan täällä Liettuassa, hän ansaitsee oman tarinan tänne blogiin. Toisaalta kyseessä on sen verran legendaarinen moottoriturpa Puolasta, että tämä on toinen erittäin hyvä syy kertoa hänestä jotain.

1. Andrew tulee kaupungista nimeltä Wroclaw. Kyseinen kaupunki oli saksalainen ennen Aatun idänretkeä. Kerran pilkkaisin venäläistä tapaa käydä kauppaa aaltopeltikopeisssa ja kauppahalleissa. Minusta niistä on hygenia ja mukavuus erittäin kaukana. Andrew ilmoitti, että heillä kotona kauppaa käydään tasan samalla tavalla. Sen jälkeen oli hiljaista (hetken). Hän opiskelee ko. kaupungin yliopistossa ja vääntää tällä hetkellä paikallista gradua. Gradun aiheena on "valtiontuet kilpailuoikeudessa". Hän on siis melkein valmis. Kuulemma kun yliopistossa ei ollut yhtään kurssia, jonka voisi suorittaa, hän pakkasi kamat ja tuli tänne.

2. Hän on ollut yksikätisten merirosvorahapelien hoitajana Texasissa kaksi kesää. Jos Andrew ei keksi enää muuta puhumista, hän alkaa kertoa kuinka Amerikassa kaikki on toisin. Suosikkitarinani on "fatbruger" eli jokin paikallinen pikaruokaravintola. Andrew kuivalee melko tarkasti hampurilaisen rakenteen minulle aina kun pyydän. Valmistumisen jälkeen Andrew aikoo/haluaisi palata Texasiin, koska siellä saa kuulemma parempaa palkkaa kuin Puolassa. Sinänsä minusta master of law tutkinnolla on erittäin kyvykäs hoitamaan pelikoneita! Amerikan matkalta on mukaan tarttunut liettualainen tyttöystävä. Tämä tyttö oli siivojana samalla casinolla. Andrew'n yksi parhaista puolista on se, että hän viettää joka viikko to-su Kaunasissa tyttöystävänsä luona. Tällöin 12 neliötä on minun hallinnassa!

3. Andrew'n erikoispiirteisiin kuuluu, että hän osaa islantia. Hänellä on ollut islantilainen tyttöystävä. Samoin erikoispiirteeksi voi laskea syömisen. En ole koskaan nähnyt Andrewin syövän mitään muuta aamiaiseksi/iltapalaksi kuin puolaista suklaata ja hedelmiä. Hän kävi Puolassa pari viikkoa sitten ja toi kaksi muovikassillista suklaalevyjä. Huolestuttavinta on,että hän langanlaiha suklaan popsimisesta huolimatta.

4. Andrew'n isä on ollut Puolan puna-armeijan eversti(evp). Ehdottomasti paras juttu minkä Andrew kertoi on tarina isästä ja väritelevisiosta. Isä oli ollut jossain sotaharjoituksissa pari kuukautta Kazakstanissa 1980-luvulla. Sotasaaliksi hän oli ostanut(ottanut?) 2 väritelevisiota. Puolassa isä oli myynyt toisen väritelevision. Sen jälkeen perhe oli elänyt herroiksi puoli vuotta. Muita suosikkipuheenaiheita ovat Jas-Gripen ja F-18 hävittäjien vertaileminen. Tiedän aika paljon uutta tutkista ja niiden ominaisuuksista.

Lopuksi kotitehtävä kaikille tämän palstan lukijoille. Andrew käyttää puolalaista sanaa "kurva" erittäin usein. Mitä se tarkoittaa? Sanaa käytetään aina silloin kun meidän rakkaat liettualaiset naapurit hakkaavat oveaan aamuyöllä, internet-yhteys katkeaa tai ulkona sataa lunta.

Andrew kuvassa oikealla alhaalla: