Google

perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Mong Kok Cityboy


Tyttöystäväni kuvaili minulle useasti millainen Hong Kong on ennen lähtöäni. Hän ei ollut koskaan käynyt Hong Kongissa.

Yhdessä asiassa hän osui täydellisesti oikeaan. Hänen kuvauksensa Hong Kongista kuvaa Mong Kokia. Mong Kok on paikka KCR-junaradan varella Kowloonin saarella. Yliopistolta matkaa paikkaan on noin 30 min. Mong Kokissa haisee pahalle, kadut ovat likaisia, valomainokset välkkyvät, ihmisiä on liikaa, liikenne on kaaottinen, pilvenpiirtäjät kaartuvat katujen päälle, taskuvarkaita pitää varoa ja sinulle yritetään myydä varastettua tavaraa, aurinkolaseja ja kelloja.



Mong Kok on paikka, josta voit ostaa kaiken. Tarkoitan todellakin kaiken. Kaikki kaupankäynti tapahtuu rehellisesti kaduilla, sokkeloisissa neuvostotyylisissä "tavarataloissa" sekä pienissä kaupoissa. Arvostan tinkimistä. Mong Kokissa on hyvä harjoitella. Koskaan ei pidä maksaa kuin 1/3 mitä sinulta pyydetään. Lisäksi suosittelen teatterin vetämistä. Kädet ilmaan ja selitystä suomeksi. Tehoaa! Tinkiminen on yleisempää kaupoissa, jotka on tarkoitettu turisteille. Ilmeisesti paikallisten kaupoissa tinkiminen ei ole niin yleistä.



Jos Mong Kok olisi Suomessa, se kiellettäisiin noin 1000 eri lain perusteella. Se rikkoisi kaikkia mahdollisia kuluttajansuoja-, ympäristö-, hygienia- ja terveystarkastuslain kieltoja ja määräyksiä. Onneksi minun Hong Kong on rauhallinen CUHK:n campus vuorella eikä Mong Kokin kaltainen ostoshelvetti.

Viimeiset kolme päivää ilman kosteus on ollut Hong Kongissa noin 90%. Tämä tarkoittaa sitä, että olet kokoajan todella huonosti lämmitetyssä saunassa. Lisäksi tämä tarkoittaa, sitä että Kiinan saasteet tulevat Hong Kongiin. Smog velloo Hong Kongin yllä. Näkyvyys on kuin sumussa. Passiivista tupakointia ei tarvitse keuhkojen pilaamiseen, riittää että astuu ulos ovesta ja imee keuhkot täyteen Kiinan talousihmeen sivuvaikutuksia. Onneksi teollinen tuotanto on siirretty Suomesta Kiinaan.

Internet on edelleen rikki. Kiinan viisumi saatiin ja sitä on myös jo käytetty. Kirjoitan lisää kun ehdin.