Google

torstaina, syyskuuta 20, 2007

Hang Seng Bank

Hong Kong on yksi maailman suurimmista finassikeskuksista. Ilmeisesti se on neljän suurimman joukossa. Kuitenkaan hong kongilaiselle kuluttajapankkipalvelulle ei voi nostaa hattua. Pankkikonttorini sijaitsee kampuksella ja siellä on aina törkeän pitkä jono. Mitään ei voi luonnollisesti hoitaa internetissä. Pankille pitää muun muassa todistaa, että asuu Hong Kongissa. En ymmärrä mitä merkitystä pankille on missä asuu, jos on vain rahaa. Joka tapauksessa pankin kanssa on pakko asioida.
Minulla oli kaksi hyvin yksinkertaista tehtävää pankissa tänään:

1. Avaa tili ihan käyttövalmiiksi ja saa pankkikortti (kerran jo yritetty aikaisemmin)

No tällä kertaa tilin avaaminen onnistuu ja kaikki on kunnossa. Saan paperin ja pankkikortin. Rahan siirtäminen pankin tilille Suomesta kestää viikon, mutta kuulemma onnistuu. Oletin, että jos alku on näin helppoa myös muut pankkiasiat hoituvat sujuvasti. Eivät hoituneet.

2. Maksa asuntolan takuumaksu

Annoin laskun pankkivirkailijalle ja sanoin, että tämä pitäisi maksaa. Kysyin, että voinko maksaa visalla tai mastecardilla. Vastaus on, että ei. No tässä vaiheessa huumorintajuni loppuu. SAMA PANKKI MAINOSTAA MAKSUVÄLINEIKSI LUOTTOKORTTEJA MUTTA EI ITSE HYVÄKSY NIITÄ MAKSUVÄLINEEKSI! ABSURDIA. No kysyin miten teillä voi maksaa laskuja. Kuulemma käteisellä. No totesin, että minulla ei ole muovikassillista käteistä mukana. Annoin myös pankkivirkailijalle aika paljon suullista palautetta ja hän meni punaiseksi (mies). Tämän jälkeen mies luikki pankin takahuoneeseen tapaamaan johtajaa. Kun hän palasi sieltä ilmeni, että laskun voikin maksaa luottokortilla. Kuitenkin luottokorttimaksu tapahtuu manuaalisesti. Mies kaivoi jostain tiskin alta esille vanhan legendaarisen luottokorttihöylän. Olin luullut, että niitä käytetään enää Kaurismäen elokuvissa. Huomauttelin tästäkin pankkivirkailijalle (Suomessa nämä ovat museoissa). No armon virkailija höyläsi korttiani masiinalla ja hyväksyi maksun. Nyt on takuu maksettu ja Sampo veloittaa minulta jonkin käteismaksun luottokorttimaksusta(?).

Ilmeisesti jos pankin asiakkaana haluaisi saada kunnon palvelua pitäisi pystyä ostamaan joku kiinalainen pörssiyhtiö pankin toimiessa neuvonantajana. Suosittelen tutustumaan pankin sivuihin ja välttämään sen palveluiden käyttämistä:

www.hangseng.com