Google

keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

Elämme outoja aikoja

Taas on tapahtunut paljon. Tapahtumat ovat olleet outoja. Nyt en tarkoita Tehyn lakkovaatimuksia, koska minun näkökulmastani ne tuntuvat siltä kuin yrittäisi ampua itseään jalkaan. Toki kun päätöksiä Suomessa tekevät ns. suuret ikäluokat pelkään pahinta eli sitä, että vaatimukset menevät läpi. Tehyn kannattaisi tutkia, kuinka paljon maksaisi valtiolle perustaa Kiinaan sairaanhoitajaoppilaitos, jossa opetetaan kiinalaisille Suomea ja sairaanhoitajan taidot. Veikkaisin, että voisi olla kannattava ja järkevä hanke. Tulijoita olisi ovista ja ikkunoista, jos luvattaisiin palkkaa 1600 euroa kuussa. Ammattiyhdistysliikkeen suurin haaste on globalisaatio. Mikä on se lisäarvo, että sairaanhoitaja on suomalainen (tai siis näyttää suomalaiselta?). Jos saan hyvää ja halpaa sairaanhoitoa, ihonväri tai silmien ulkonäkö ovat täysin irrelevantteja. Suomessa tullaan siirtymään yhteiskuntaan, jossa puhutaan kaikessa työelämässä englantia.
suomen kielikään ei ole tekijä, jota tarvitaan tai josta tarvitsee maksaa. Valitettavasti.


Sitten asiaan:

1. Oppilas oli lentää ulos luokasta, koska yski ilman kasvosuojusta. Oppilasta rankaistiin siten, että hänen piti mennä luennon jälkeen puhutteluun proffan huoneeseen ja hakemaan kasvomaski.

2. Proffa lopetti luennon kesken, kun lokaalit ei eivät olleet lukeneet common law caseja, jotka piti osata. Kuulemma proffa voi lähteä kotiin, jos lokaaleja ei huvita opiskella. Minä selvisin kuivin jaloin, kun kysyin liian vaikeita kysymyksiä ja proffa halusi vastata minulle henkilökohtaisesti.

3. Eräs law schoolin proffa, joka normaalistikin katsoo paikallisia kuin eläimiä veti maanantaina loistavan shown.
Proffesori on siis Englannista ja antaa sen reilusti näkyä. Aiheena oli opiskelijoiden dinner yhdessä mentoreidensa kanssa. Kaikilla paikallisilla oikkareilla on valmistunut mentor, lakimies jota he tapaavat kai pari kertaa vuodessa. Nyt aiheena oli se, että proffan mielestä opiskelijat eivät osaa puhua kuin aikuiset ihmiset. Hän antoi opiskelijoille luettelon asioista, joita heidän täytyy opiskella ennen tapaamista, jotta he pystyvät asiallisesti keskustelemaan. Listalla olivat Burma, USAn ja Kiinan suhteet, Kiinan ja Mattelin suhteet sekä USAn talousongelmat. Lisäksi tuli ohjeet myös pukeutumisesta ja yleisestä siisteydestä. En oikein voisi kuvitella tilannetta, jossa suomalainen proffa (poislukien Aurejärvi tai Sisula-Tulokas) antaisi Helsingin yliopiston opiskelijoille vastaavaa ohjeistusta.

Ihmisen, eläimen ja opiskelijan erot eivät ole täällä aina yksiselitteisiä.