Google

sunnuntaina, syyskuuta 23, 2007

Uimataidosta

Suomessa kuulee usein propagandaa uimataidon puolesta, koska Suomessa hukkuu ihmisiä liikaa. No, käsittääkseni hukkumiset johtuvat liiallisesta robottilimsan nauttimisesta eivät uimataidosta. Hong Kongissa kaikki on toisin.
Tänä aamuna lähdin uimaan yliopiston uimastadionille, joka on lajissaan erinomainen. 50 metrin ulkorata, uimalippu maksaa 0,5 centtiä ja radoilla ei ole koskaan ruuhkaa. Huoneistomme yhteistilassa on televisio. En ole katsonut sitä koskaan, koska japanilaiset katsovat sitä. Tänäänkin he olivat tuijottamassa jotain piirrettyjä. Kun kävelin ohi, he kysyivät minne olen menossa. Vastasin, että uimaan. Yllätyksekseni kaikki kääntyivät katsomaan minua ja kysyivät uudelleen, minne olet menossa. Toistin, että uimaan. Sitten alkoivat kaikki selittää, kuinka he eivät osaa uida. Epäilen, että piirrettyjen katsominen ei vaikuta heidän uimataitoonsa tai mihinkään muuhunkaan positiivisesti.

Ilmeisesti uimataidon puute on Aasiassa yleinen ongelma. Ulkkarit, jotka asuvat paikallisten asuntoloissa, ovat saaneet osakseen pyyntöjä osallistua erilaisiin yliopiston sisäisiin uimakilpailuihin asuntoloiden edustajina. On vaikea ymmärtää kuinka aasialainen ei osaa uida, vaikka ulkolämpötila vastaa Suomen kesää suurimman osan vuodesta ja uima-altaita tuntuu löytyvän sieltä sun täältä.