Google

lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Kiinan TV

Ensiksi osanottoni Jokelan urhreille. Toki tästä ampumisesta Suomi saa syyttää ihan itseänsä. Koulujärjestelmään ja kouluterveydenhoitoon käytetään todella vähän rahaa Suomessa suhteessa Suomen elintasoon. Olisiko tällainen kaveri pitänyt ohjata hoitoon? Ja sitten taas kerran politikot vetivät pinnat kotiin:

1. Voisiko nettiä ruveta valvomaan, että löydetään tällaiset viestit sieltä? Järki hoi älä jätä. Kiinan valtio valvoo nettiä noin 40 000 ihmisen viraston voimin ja silti ei pysty estämään "pahan tiedon" leviämistä tai löytämään sitä kaikkea. Vertailukohtana supossa on kai n. 200 työntekijää.

2. Minusta aselakien kiristäminen ei auta näihin ongelmiin. Ehkä syitä voisi hakea mielenterveyshoidosta. Toki Poliisin lupakanslian pyörittäminen on halvempaa kuin mielisairaalaan.

Lopuksi:

Tärähdin torstaina kirjastoon ja kuulin puhetta Suomeksi. Hämmästyin. Syy selvisi kun menin multimedia huoneeseen. Seinällä taulutelevisiossa Kiinan kansallinen televisiokanava lähetti kuvaa, kommentteja ja tietoja suoraan Jokelasta. Taisi olla ensimmäinen kerta Kiinan historiassa kun pieni Suomi on maan television pääuutinen. Nokiahan on Tanskasta.