Google

maanantaina, marraskuuta 19, 2007

Hong Kong talvi

Talvi on tullut Honkkariin. Mistä sen tietää? Lämpömittari ei ole oikea mittari, koska se näyttää edelleen yli + 20c°. Talven tulon huomaa toisenlaisista asioista.

1. kämppis

Kämppikseni, joka ei ole koskaan nähnyt lunta, on alkanut valittaa, että on kylmä. Singaporessa on koko vuoden kesä, joten hurja lämpötilan pudotus todella tuntuu hänestä arktiselta.

2. juoma-automaatit

Tilasin viime viikolla automaatista kahvin, joka on normaalisti kylmä. Nyt kahvipurkki oli tulikuuma. Koska talvi on tullut, juoma-automaatit on säädetty siten, että osa juomatölkeistä tulee lämmitettyinä. Kuulostaako lämmitetty jäätee hyvältä?

3. pukeutuminen

Istun kahvilan nurkassa shortseissa ja neuleessa. Hong Konglaiset saattavat käyttää turkiskauluksisia takkeja ja talvisaappaita. Jokaisella on vähintään ulkotakki. Pukeudutaanko täällä kalenterin vain lämpötilan mukaan?

Hong Kong vaikenee, mutta vain hetkeksi, ja ryhtyy pohtimaan, oliko Lordi Denning sittenkään ihminen.
Miten common voi olla mikään järjestelmä, jos yhtä Lordia ylistetään joka tunnilla? Miten Hong Kongissa, noin 8000 kilometrin päässä Lontoosta, yhden Lordin 50 vuotta sitten antamat mielipiteet ratkaisevat, kuka voittaa ja kuka häviää riidan kiinalaisesta investoinnista? On se Common Law niin Common.