Google

lauantaina, marraskuuta 10, 2007

Luokasta ulos ole hyvä.

Olipa keskiviikkoaamuna oppitunti. Proffa heitti luokasta 30 oppilasta ulos. Minä ja viisi paikallista saimme jäädä. Syynä oli, että kotitehtäviä ei oltu tehty. Tunnille piti lukea kaksi common law casea.

Tunnilla keskusteltiin Hong Kongin tuomioistuinten ratkaisukäytännöstä. Proffan mukaan Hong Kong on 20 vuotta vanhoillisempi kuin englannin kaupungit. Homoudesta tai perheväkivallasta ei voi puhua täällä ääneen. Esimerkkinä proffa heitti sen, kun hän opettaa perheoikeutta Englannissa ja kysyy mikä on perhe. Vastauksena voi olla, että perhe tarkoittaa sitä, että ihmiset ovat yhdessä (miehiä, naisia, lapsia,omia lapsia). Koko on 2-20.

No mitäpä luulet, että Hong Konglainen 20-vuotias oik.yo kysymykseen vastaa? Hän vastaa, että perhe on rauhan ja harmonian tyyssija.

Valitettavasti tämä ei ole Hong Kongin ainoa todellisuus, jos tutkii esim. perheväkivaltatilastoja tai paikallisen mäcin mainosta, jossa noin 35-vuotias mies herää aamulla työpaikalta näppäimistön päältä ja menee mäcciin aamiaiselle. Mäcin aamiasesta varmaan saa voimia myös perhe-elämään, jos on nukkunut työpaikalla koko yön.