Google

sunnuntaina, joulukuuta 09, 2007

Kuulumiset

Nyt on kiire! Välillä tästä yliopistosta tulee mieleen RUK Haminassa, koska molemmissa tehdään tyhmiä asioita väsyneenä. Uskon, että jälkeenpäin ajateltuna CUHK:sta jää yhtä paljon käteen kuin Rukista. Minulla on kokeet menossa, joten istun kirjastossa. Suomeen paluukin on jo vahvasti suunnitteilla.

Sitten päivän vakavaan asiaan - nimet.

Ei nimi miestä pahenna, jos ei mies nimeä. Näinhän sitä luulisi.
Toisin on Hong Kongissa. Hong Kongissa asuu pääosin kiinalaisia, ja kiinalaisilla on kiinalaiset nimet. Hong Konglaiset ihailevat länsimaalaisia ja ottavat ns. kutsumanimet. Yliopistossa kaikkia puhutellaan näillä kutsumanimillä. Proffat valittavat paikallisille, jos heillä ei ole kutsumanimiä. Puhuttaessa Aasiasta ja länsimaiden kopionnista voi pelätä aina pahinta - mopo lähtee usein keulimaan. Niin nimienkin kohdalla. On vaikeaa olla vakavana, kun eteen tulee kiinalainen, joka kertoo nimekseen:

1. Rabbit (poika)
2. Rex (poika)
3. Sugar (tyttö)
4. Tiffany (tyttö)
5. Princess (tyttö)
tai
6. Samson (poika)

Singaporelainen kämppikseni pitää Hong Konglaisia nimiä naurettavina. Toisaalta Hong Konglaiset ovat aasialaistenkin mittapuulla turhamaisia. Täällä kuulemma eniten merkitsee se, miltä näytät. Itse tätä en ole huomannut, mutta singaporelaisesta vinkkelistä asia ilmeisesti on näin.